„Asupra voastră las acest blestem, ca-n viața voastră, orice-ar fi să fie, prin orice răni ar fi să-ntârziem, să nu vă despărțiți de poezie!” (A.P.)

Atelierul de poezie vine în întâmpinarea propriilor noastre emoții, pentru a ne ajuta să le trasncriem, cât mai fidel, pe o coală curată de hârtie.

Fără reguli de prisos, fără scenarii care să inhibe creativitatea, fără amănunte care, de obicei, trunchează frumusețea din jur, la acest atelier chiar se scrie poezie.

Obiective

  •  Noțiuni teoretice despre poezie: rimă, ritm, măsură
  •  Stiluri și contraste
  •  Tema potrivită pentru cuvântul potrivit
  •  Cadență și muzicalitate
  •  Abilitatea de a scrie un poem comun
  •  Exerciții practice de scriere individuală
Academia Cealaltă 
propune pentru secțiunea poezie module de câte 10 săptămâni, cu o întâlnire săptămânal, fiecare dintre ateliere urmând să aibă tematica și structura stabilite dinainte. După înscriere, participanții vor primi aceste informații, privind conținutul detaliat al fiecărei întâlniri.
La sfârșitul fiecărui modul, Asociația Culturală A. Păunescu și revista Flacăra lui Adrian Păunescu oferă spațiu pentru publicarea celor mai bune poezii scrise în cadrul
Atelierului. 

Cu cine?

Atelierul de poezie este coordonat și adus în fața celor mici de Ana-Maria Păunescu. Filolog și autor de poezie, redactor-șef al unei publicații de cultură, Ana-Maria promite să îi ajute pe cei mici să descopere că scrisul nu este o modă veche sau un obicei care nu duce nicăieri, ci poate fi eliberarea de care avem nevoie, uneori, pentru a putea  privi luminos înainte/înapoi.


Uneori prin jocuri, alteori prin unghiuri neutre, la atelierul de poezie, înainte de orice, se va scrie. Și, întâmplător sau nu, tot acolo se vor comenta și explica noțiunile teoretice de care este aproape totdeauna nevoie pentru a construi un vers nou.

Când?

Sâmbăta, de la 10 la 12, pentru copiii cu vârste între 9 și 13 ani
Vinerea, de la 17 la 19, pentru copiii cu vârste între 14 și 17 ani
* max. 7 locuri/atelier

Costuri

Prețul întregului modul de întâlniri, de 20 de ore, este de 1000 lei, cu plata în două rate (jumătate înainte de începerea modulului, cealaltă jumătate în termen de maximum 5 săptămâni de la începerea lui) sau 800 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului. 

Următorul modul urmează a fi anunțat.

Locuri limitate.

Orar Academia Cealaltă

ORAR Academia Cealalta.pdf
Formular înscriere