Limba spaniolă, pentru totdeauna

Atelierul de limbă spaniolă pentru începători aduce în fața celor care îl aleg un tablou complex al limbii spaniole, pornind de la gramatica de bază, fără de care nimic nu se poate lega, continuând cu conversații simple, care, pe viitor, ne-ar putea ajuta să ne comandăm singuri cafeaua preferată pe un bulevard celebru din Madrid și, ajungând, spre finalul atelierului, la teme de discuție și de analiză care relevă nu numai aspecte interesante ale limbii spaniole, ci și câteva dintre cele mai puternice sfere de cultură și civilizație, atât de ieri, cât și din contemporaneitate, care ne vor fi de folos în înțelegerea mult mai vastă a unei lumi care aparține tuturora, fără să înceteze, măcar o secundă, să-și aparțină ei înșiși.

Obiective

  • însușirea gramaticii de bază pentru începători
  • trecerea de la teoretic la practic: exerciții de limbă, de exprimare
  • abilitatea de a ne prezenta și de a comunica fraze scurte, la trecut, prezent și viitor, în spaniolă
  • cunoașterea minimală a Spaniei, prin exerciții de limbă și gramatică ce vizează, prin conținut, și cultura, istoria, geografia și civilizația spaniole
  • noțiuni de bază de ortografie și punctuație
  • trecerea în revistă a celor mai puternice și relevante nume din cultura spaniolă de azi
Academia Cealaltă propune pentru secțiunea spaniolă module de câte 10 săptămâni, cu două întâlniri pe săptămână, însumând 40 de ore de studiu.
În cadrul modulului MINI, dedicat copiilor între 8 și 12 ani, propunem o întâlnire pe săptămână, sâmbăta, însumând 20 ore de portugheză.

Cu cine


Ana-Maria Păunescu - absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secțiunea spaniolă-portugheză, și al Masteratului de Strategii Comunicaționale Interculturale, secțiunea spaniolă,propune acest atelier de limbă spaniolă pentru începători, pe care își promite să-l structureze în așa fel încât toți cei care vor veni să plece acasă cu o imagine clară despre limba străină studiată și cu o bază suficient de solidă, care să permită încadrarea și însușirea unor noi cunoștințe pe viitor.
Beneficiar al unei burse Erasmus în cadrul Facultății, bursă efectuată la Lisabona, Ana-Maria a înțeles, în jumătatea de an petrecută atât de aproape de Spania, și multe dintre nuanțele neînțelese ale acestei țări. O țară cât o lume. Atât de frumoasă, atât de puternică, cu atât de multă istorie.
Trecând prin geografiile lingvistice și concretei ale Spaniei, atelierul vă va purta pe undele dulci ale unei limbi străine care, fără să ne dăm seama măcar, devine pentru totdeauna și a noastră.

Când

Lunea și vinerea, de la 19 la 21 pentru cei de peste 18 ani
Sâmbăta, de la 14 la 16, modul MINI, pentru copii între 8 și 12 ani
* max. 12 locuri/atelier normal, max. 8 locuri/atelier MINI
La cerere, se poate forma și o grupă între 13 și 17 ani.

Costuri

Prețul întregului modul de întâlniri, de 40 de ore, este de 1500 lei, cu plata în două rate (jumătate înainte de începerea modulului, cealaltă jumătate în termen de maximum 5 săptămâni de la începerea lui) sau 1200 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului.
Prețul modulului MINI, de 20 ore - 10 întâlniri, este de 1000 lei, cu plata în două rate, sau de 800 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului. 

Orar Academia Cealaltă

ORAR Academia Cealalta.pdf
Formular înscriere