Portugheza: cealaltă limbă română a lumii

Atelierul de limbă portugheză al Academiei noastre propune calea de mijloc între abordarea clasică a unei noi limbi și abordarea modernă, practică pentru însușirea celor mai importante nuanțe. Se adresează acelora care sunt la început, în acest drum frumos și apropiat inimilor noastre.
Cele trei grupe de vârstă sunt abordate diferit, iar materialele puse la dispoziție completează noțiunile teoretice prezentate.
Într-un mediu cald, prietenos, limba portugheză vă invită să-i permiteți să intre în viețile dumneavoastră, fie doar pentru bucuria interioară, fie pentru un drum susținut în descoperirea acestei lumi fascinante, de colț vestic de Europă a tuturor. 

Obiective

  • însușirea gramaticii de bază pentru începători
  • trecerea de la teoretic la practic: exerciții de limbă, de exprimare
  • abilitatea de a ne prezenta și de a comunica fraze scurte, la trecut, prezent și viitor, în portugheză
  • cunoașterea minimală a Portugaliei, prin exerciții de limbă și gramatică ce vizează, prin conținut, și cultura, istoria, geografia și civilizația portugheze
  • ușurința în traducere a unor povești/nuvele simple, nu atât prin fidelitatea traducerii, cât prin înțelegerea mesajului principal  
  • noțiuni de bază de ortografie și punctuație
Academia Cealaltă propune pentru secțiunea portugheză module de câte 10 săptămâni, cu două întâlniri pe săptămână, însumând 40 de ore de studiu.
În cadrul modulului MINI, dedicat copiilor între 8 și 12 ani, propunem o întâlnire pe săptămână, sâmbăta, însumând 20 ore de portugheză.

Cu cine


Ana-Maria Păunescu - absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, secțiunea spaniolă-portugheză, pasionată de Portugalia, prin tot ceea ce poate oferi ea - ca limbă străină, cultură, civilizație, geografie, istorie, contemporaneitate, propune acest atelier de limbă portugheză pentru începători pe care își promite să-l structureze în așa fel încât toți cei care vor veni să plece acasă cu mai mult decât cu o formă verbală conjugată potrivit: cu un colț de lume ce învață să se conjuge sinonim cu propriile noastre trăiri.
Beneficiar al unei burse Erasmus în cadrul Facultății, bursă efectuată la Lisabona, Ana-Maria a înțeles, în jumătatea de an petrecută în Portugalia, dimensiunea universală a acestei țări, dimensiune care sfidează orice aparență și își face, fără niciun dubiu, loc pe tabloul celor mai importante colțuri de lume.

Când

Lunea și joia, de la 17 la 19 pentru adolescenți între 13 și 17 ani
Marțea, de la 18 la 20și joia, de la 19 la 21, pentru cei de peste 18 ani
Sâmbăta, de la 12 la 14, modul MINI, pentru copii între 8 și 12 ani
* max. 12 locuri/atelier normal, max. 8 locuri/atelier MINI

Costuri

Prețul întregului modul de întâlniri, de 40 de ore, este de 1800 lei, cu plata în două rate (jumătate înainte de începerea modulului, cealaltă jumătate în termen de maximum 5 săptămâni de la începerea lui) sau 1500 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului.
Prețul modulului MINI, de 20 ore - 10 întâlniri, este de 1250 lei, cu plata în două rate, sau de 1000 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului. 

Orar Academia Cealaltă

ORAR Academia Cealalta.pdf
Formular înscriere