Presă? Jurnalism? Libertate de exprimare? Continuitate în idei. Respect pentru dialog. Șansă pentru adevăr.


În zbuciumata vreme pe care o trăim, acest atelier de jurnalism vine în fața celor care sunt pasionați de sfera opiniei argumentate, (care e pe cale să dispară din viețile noastre), fie că sunt absolvenți ai unei facultăți de profil, fie că sunt doar iubitori ai cuvântului scris potrivit, pentru a le reda tuturor șansa de a crede, prin propriul exemplu, că meseria de jurnalist nu va muri niciodată.

Mai mult decât un atelier, o serie de conferințe și de experiențe tulburătoare, ochi în ochi, cuvânt către cuvânt.

Teme principale

  • Jurnaliști vs creatori de jurnaliști
  • Jurnalismul în televiziune 
  • Creatorii de publicații
  • Articol de opinie și jurnalism social
  • Jurnalism sportiv
  • Fotoreportajul. Jurnalism de investigație.
  • Jurnalism politic, analiștii politici de azi
  • Noțiuni tehnice în crearea unei publicații
  • Umorul în presă
  • Sursa. Pe surse. Breaking news.
Academia
Cealaltă propune pentru secțiunea jurnalism module, dedicate oamenilor de peste 18 ani, de câte 10 săptămâni, cu o întâlnire săptămânal, fiecare dintre ateliere urmând să aibă în prim-plan câte o temă anunțată dinainte. În multe dintre întâlniri, Ana-Maria Păunescu, coordonator, va avea ca invitat un nume important din presă, care, într-o scurtă și foarte personală conferință, va oferi din ceea ce știe sau din ceea ce descoperă, spontan, celor prezenți.
Întâlnirile cu invitat vor avea, la final, o sesiune de întrebări-răspunsuri.

La sfârșitul fiecărui modul, Asociația Culturală A. Păunescu și revista Flacăra lui Adrian Păunescu oferă spațiu pentru publicarea celor mai clare reportaje în paginile săptămânalului, iar doritorii pot participa la un concurs de proiecte, ce va fi anunțat ulterior, pentru a obține o rubrică permanentă în FLAP, indiferent de studii sau
vârstă. 

Cu cine?


Atelierul de jurnalism este coordonat de Ana-Maria Păunescu. Filolog și autor de poezie, redactor-șef al revistei săptămânale „Flacăra lui Adrian Păunescu”, Ana-Maria a gândit acest atelier pentru a-i ajuta pe aceia care sunt pasionați de meseria adevărată de jurnalist să intre în contact cu oameni cu carieră în spate, cu profesionalism în vorbă sau în litera tipărită, să afle de la aceștia care sunt secretele, dacă ele există?, pentru a învinge și a rămâne în picioare, având de-a dreapta un articol documentat și, mereu în stânga, lângă inimă, dreptul și obligația de a ne semna părerea și de accepta dreptul la replică.

Când?

Marțea, de la 20 la 21.30
Atelierul se adresează tuturor celor care au 18 ani sau mai mult.
* max. 15 locuri/atelier

Costuri

Prețul întregului modul de întâlniri este de 1250 lei, cu plata în două rate (jumătate înainte de începerea modulului, cealaltă jumătate în termen de maximum 5 săptămâni de la începerea lui) sau 1000 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului. 

Următorul modul urmează a fi anunțat.

Locuri limitate.

Orar Academia Cealaltă

ORAR Academia Cealalta.pdf
Formular înscriere