Improvizația: între actorie, dezvoltare personală și lumea afacerilor.

„Teatrul de improvizație este o formă de teatru în care se folosesc tehnici de improvizație teatrală pentru a crea dialoguri, scene, cântece, povestiri.
Improvizația presupune adaptarea spontană la situații reale sau imaginare, la propuneri de spațiu sau situații, relații ale coordonatorului de joc. 
În improvizație, este esențială și relația cu publicul, care se implică adesea în desfășurarea unui astfel de spectacol fără scenariu.”

Obiective

  •  Abilitatea de a crea, de a cânta, de a te
    juca, dansa sau vorbi, ca reacție spontană la ceea ce se întâmplă în jur sau la propriile gânduri sau sentimente
  •  Capacitatea de a improviza pentru a facilita diverse forme de comunicare sau manifestare în domenii diferite
  •  Îmbunătățirea capacității de ascultare, de a face propuneri clare, de a reacționa spontan și cu încredere
  •  Îmbunătățirea capacității inovație, de colaborare
  •  Descifrarea situațiilor concrete cu ajutorul limbajului corporal, abilitate ce contribuie decisiv la dezvoltarea personală.
Academia Cealaltă propune pentru secțiunea improvizație module de câte 10 săptămâni, cu o întâlnire pe săptămână.
La sfârșitul fiecărui modul, Asociația Culturală A. Păunescu va sprijini Atelierul în organizarea unui spectacol cu public, la care se va lucra, treptat, pe parcursul întâlnirilor, spectacol
gândit să adune toate cele învățate de la
ceilalți și descoperite în noi înșine în cele 20 de ore de Improvizație. 

Cu cine

Alice Nicolae - actriță și formator, se dedică celor care au nevoie de cunoștințele și puterea sa de muncă, de zâmbetul și de speranța ei. Este mâna organizatorică discretă din spatele multor evenimente culturale dedicate strângerii de fonduri pentru cazuri sociale, pentru oameni care au nevoie reală de o mână de ajutor sau de o comunitate care să susțină o cauză cu greutate. Munca ei este o asigurare a valorilor morale și a încrederii că lumea se poate transforma în bine!
Alice susține cursuri de actorie, improvizație teatrală, public speaking pentru companii, dar și ateliere de susținere a prezenței în fața publicului pentru diferite categorii de clienți. Este absolventă a UNATC, a Facultății de Teatru și Film, la secția Actorie și absolventă de Master a aceleiași Universități, la clasa profesorului Gelu Colceag.  A urmat studii de comunicare în diplomație și a participat la o serie relevantă de workshopuri internaționale dedicate formării și dezvoltării unei atitudini puternice în domenii de activitate care includ prezența în public.

Când

Miercurea, de la 17 la 19, pentru copii între 7 și 13 ani și adolescenți între 14 și 19 ani
Miercurea, de la 19 la 21, pentru grupa 20+
* max. 12 locuri/atelier

Costuri

Prețul întregului modul de întâlniri, de 20 de ore, este de 1250 lei, cu plata în două rate (jumătate înainte de începerea modulului, cealaltă jumătate în termen de maximum 5 săptămâni de la începerea lui) sau 1000 lei, cu plata integrală înainte de începerea modulului.

Orar Academia Cealaltă

Fluturas Impro.pdf
Formular înscriere